021-65162238 - 09127679950

تولید کننده انواع لوازم جانبی عینک (اسپری ، جلد ، بند ، دستمال ،هارد و ... )

چگونگی به تعویق انداختن پیری چشم +7 راهکار برای آن

جلوگیری از پیری چشم

یکی از اعضای حیاتی بدن چشم است، که در زندگی روزمره انسان نقش پررنگی دارد. به مرور زمان و با افزایش سن بیماری‌ های گوناگونی سلامتی انسان را تهدید می‌ کند.

یکی از بیماری‌ هایی که امروزه اکثرپدربزرگ‌ ها و مادربزرگ‌ هایمان به آن مبتلا هستند، پیری چشم است. آن ها مجبورند برای دیدن یک شی آن را دورتر برده و با چشمان نیمه باز به آنها نگاه کنند.

متاسفانه این اختلال امروزه به اندازه‌ای رایج شده که فقط برای پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیست، بلکه افراد زیر ۴۰ سال را نیز تهدید می‌کند. به همین علت ما در ادامه مطالب سعی کرده‌ایم، اطلاعات بیشتری در مورد پیر چشمی و روش‌ های پیشگیری از آن در اختیارتان قرار دهیم، تا پایان مقاله با ما همراه بمانید.

پیر چشمی چیست؟

یکی از اختلالات و مشکلات رایج پیری چشم است، که قدرت دید انسان را به میزان زیادی کاهش می‌ دهد این اختلال به دلیل افزایش سن ایجاد شده و به طور معمول در سن ۴۰ سالگی به بعد روز می‌ کند.

در این عارضه عدسی چشم افراد به علت بالا رفتن سن انعطاف پذیری خود را ز دست می‌دهد و در نهایت همانند سابق با سایر اعضای چشم تطابق نخواهد داشت و به همین علت افراد نمی‌ توانند روی اجسام نزدیک تمرکز داشته باشند.

به همین علت باید برای دیدن اجسام، آن ها را دورتر قرار داده تا با دید واضح و با کیفیتی بتوان آن ها را مشاهده کرد.

کسانی که دچار این عارضه می‌ شوند، به طور معمول در زمان خیاطی، مطالعه، استفاده از تلفن همراه و… با مشکل مواجه می‌شوند. حال شاید با خود فکر کنید که پیری چشم و دوربینی یکی هستند، در حالی که این دو کاملاً مختلف بوده و همانند یکدیگر نیستند.

 

عنوان توضیحات
پیرچشمی چیست؟ کاهش تدریجی توانایی چشم در فوکوس بر روی اشیاء نزدیک به دلیل تغییرات مرتبط با افزایش سن در عدسی چشم.
علل پیرچشمی  – افزایش سن: عامل اصلی و طبیعی پیر شدن چشم – بیماری‌ها: دیابت، فشار خون بالا، برخی بیماری‌های خود ایمنی- سبک زندگی: سیگار، الکل، کم خوابی، استفاده بیش از حد از دستگاه‌های دیجیتال  – تغذیه نامناسب: کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی
علائم پیرچشمی  – تاری دید در هنگام مطالعه یا انجام کارهای نزدیک  – نیاز به دور کردن اشیاء برای دیدن بهتر – خستگی چشم، سردرد، خشکی چشم – حساسیت به نور – مشکل در تطبیق بین دید نزدیک و دور
تشخیص پیرچشمی – معاینه کامل چشم توسط پزشک متخصص- آزمایشات بینایی: بررسی قدرت انکسار چشم، تطابق چشم
درمان پیرچشمی – عینک: رایج‌ترین روش، استفاده از عینک‌های دو کانونی یا عینک‌های مطالعه – لنزهای تماسی: لنزهای چند کانونی برای اصلاح دید نزدیک و دور – جراحی لیزر: برای برخی افراد، به ویژه کسانی که نمی‌خواهند از عینک یا لنز استفاده کنند
پیشگیری از پیرچشمی  – معاینات منظم چشم  – تغذیه سالم و متعادل – استراحت کافی برای چشم‌ها – استفاده مناسب از دستگاه‌های دیجیتال  – ترک سیگار و کاهش مصرف الکل

آیا پیری چشم عارضه ای خطرناک است؟

پیری چشم شاید از علائم افزایش سن بوده و یک اختلال ناراحت کننده باشد، اما به طور معمول خطرناک نیست، چون روی دید پایه‌ ای چشم افراد تاثیر زیادی نداشته و اکثراً روی عدسی چشم تاثیر می‌گذارد. اما لازم به ذکر است؛ که پیرچشمی نوع حاد که کنترل نشده باشد، ممکن است بینایی را به شدت مختل کرده و هرگز نباید نادیده گرفته شود.

بنابراین با توجه به اینکه پیرچشمی یک عارضه طبیعی بوده و تمام افراد ممکن است، آن را تجربه کنند باید پس از دیدن علائم اولیه سریعا به چشم پزشک مراجعه شود.

علایم پیر چشمی
مهمترین علایم پیری چشم

مهم ترین علائم و نشانه‌های پیری چشم

همانطور که متوجه شدید،پیری چشم با مرور زمان و افزایش سن افراد ایجاد می‌ شود این عارضه به طور معمول علائم زیادی دارد که شایع‌ترین آنها در ادامه مطالب ذکر شده است:

۱_ اختلاف کیفیت بینایی در هر دو چشم

۲_ دور کردن روزنامه گوشی موبایل یا کتاب

۳_ سوزش چشمان

۴_ پلک زدن‌های پی در پی

۵_ مشاهده متن و نوشته با چشمان نیمه باز

۶_ خستگی غیر طبیعی چشم

۷_ افزایش نمره چشم

۸_ سردردهای شدید یا خفیف

۹_ ایجاد مشکل برای خواندن حروف ریز و اعداد

۱۰_ خواب آلودگی

۱۱_ علاقه به دیدن اجسام از دور

۱۲_ تاری دید

۱۳_ قرمز شدن چشمان

۱۴_ سرگیجه

دلایل اصلی ابتلا به پیری چشم با افزایش سن رخ می‌ دهد اما متاسفانه امروزه این بیماری بسیار رایج شده و حتی افراد زیر ۴۰ سال را نیز درگیر می‌ کند، به طور معمول پیری چشم به دلایل گوناگونی رخ می‌ دهد که در ادامه مطالب رایج‌ ترین آنها بررسی شده است:

۱_ افزایش سن

اولین و مهم‌ ترین دلیل ایجاد پیرچشمی بالا رفتن سن است، زمانی که افراد سن ۴۰ سالگی را رد می‌ کنند عضلات چشمان آن ها قدرت اولیه خود را از دست داده و پیرچشمی ایجاد می‌گردد.

۲_ ابتلا به بعضی از بیماری‌ها

برخی از بیماری‌ ها مانند افسردگی، فشار خون و دیابت نیز موجب افزایش احتمال بروز پیری چشم هستند.

۳_ استعمال سیگار و مصرف الکل

مصرف الکل و سیگار تاثیرات بسزایی روی سلامت چشم دارند و حتی ممکن است موجب ابتلای افراد به پیری چشم شوند.

۴_ جنسیت

طی تحقیقات انجام شده به اثبات رسیده است که خانم ها در مقایسه با آقایان بیشتر به عارضه پیری چشم دچار می‌شوند. بنابراین به جرات می‌توان گفت که جنسیت نیز در بروز پیری چشم تاثیرگذار می‌باشد.

۵_ مشکلات تغذیه ای

یکی دیگر از دلایل ابتلا به پیری چشم مشکلات تغذیه‌ای است، به عنوان مثال در صورت پیروی از یک رژیم غذایی ناسالم سلامت چشمان به خطر افتاده و پیرچشمی ایجاد می‌شود.

۶_ کم خوابی

در صورتی که افراد کم خوابی های طولانی مدت داشته باشند، به ساختار عضلات چشم آسیب وارد شده در پی آن عدسی و عضلات چشم تطبیق نداشته که موجب پیری عضلات چشم می‌ شود.

۷_ استفاده مداوم از کامپیوتر و موبایل

خانم‌ ها و آقایانی که در اکثر ساعات شبانه روز از تلفن همراه و کامپیوتر استفاده می‌ کنند قطعا بیشتر از سایر افراد به پیری چشم دچار می‌گردند.

نحوه تشخیص پیر چشمی
چگونگی تشخیص پیر چشمی

پیرچشمی چگونه تشخیص داده می‌ شود؟

تشخیص پیرچشمی  یا پیری چشم کار سختی نیست و تنها با یک بررسی فیزیکی چشم و سوابق خانوادگی می‌توان آن را تشخیص داد. اما برخی مواقع باید تست قطره‌ای نیز انجام شود، یعنی اینکه قطره خاصی درون چشمان می‌ ریزند که با گشاد شدن مردمک، پزشک می‌ تواند به راحتی به داخل چشم دید داشته باشد.

هنگامی که ساختار چشم را به طور دقیق بررسی کند، می‌تواند اختلال پیری چشم را تشخیص دهد.

در بعضی از مواقع نیز این عارضه علائمی مانند دوربینی دارد که در چنین شرایطی چشم پزشک جهت تشخیص درست روش تصویربرداری را انتخاب می‌کند.

آشنایی با بهترین روش‌ های درمان پیرچشمی

به طور معمول پیری چشم با روش‌ های گوناگونی قابل درمان است که در ادامه مطلب بهترین روش‌ های  جلوگیری از پیری چشم بررسی شده‌اند:

۱_ استفاده از عینک

اولین و راحت‌ ترین روش درمان این عارضه به کارگیری عینک است در واقع عینک با بزرگنمایی اجسام و افراد کمک می‌کند، دید بهتری داشته باشند.

نکته : توصیه میشود در هنگام تهیه عینک از خرید ملزومات آن مانند خرید جلد عینک و  خرید دستمال عینک برای نگهداری بهتر از عینکتان غافل نشوید.

۲_ استفاده از لنز

کسانی که به عینک زدن علاقه ندارند، می‌ توانند لنزها را استفاده کنند، به کاربردن لنز های تماسی موجب دید بهتر افراد می‌شود، اما این نکته نیز باید گفته شود که به کارگیری لنز برای کسانی که دچار خشکی چشم می‌باشند، توصیه نمی‌ گردد.

۳_ کاشت لنز

یکی دیگر از روش‌ های درمان این عارضه کاشت لنز است که در آن عدسی چشم، کارایی و عملکرد سابق را نداشته و از چشم خارج شده که لنز های مصنوعی را جایگزین آن می‌ کنند.

لنزهای مصنوعی به دلیل سازگار بودن با ساختار چشم، کمک کرده فوکوس روی اشیا با دقت بالایی انجام گردد.

۳_ جراحی

آخرین روش درمانی پیری چشم جراحی است، در صورتی که افراد به پیری چشم حاد مبتلا شوند و بینایی آنها دچار مشکل شود، پزشک جراحی را پیشنهاد می‌کند. در این روش با اعمال تغییر در ساختار و عضلات چشم مشکلات عدسی برطرف گردیده و افراد دید، با کیفیت‌ تری تجربه می‌کنند.

چگونه می توان پیری چشم را به تاخیر انداخت؟

پیری چشم یک عارضه اجتناب ناپذیر محسوب می‌شود که هر شخصی با افزایش سن آن را تجربه می‌کند، اما بعضی از روش‌ها هستند که می‌توان با انجام آنها ابتلا به این اختلال را به تعویق انداخت و به عبارتی از آن پیشگیری کرد که عبارتند از:

۱_ ترک یا کاهش مصرف سیگار و الکل

۲_ کاهش تایم استفاده از تلفن همراه و کامپیوتر در طول شبانه روز

۳_ مراجعه به چشم پزشک و انجام چکاپ چشم‌ ها در هر شش ماه

سایت .nia.nih.gov هم به  این موضع تاکید میکند:

Have your eyes checked regularly by an eye care professional — either an ophthalmologist or optometrist. Finding and treating any problems early can help protect your vision and prevent vision loss.

چشمان خود را به طور مرتب توسط یک متخصص مراقبت از چشم - چشم پزشک یا اپتومتریست معاینه کنید. پیدا کردن و درمان هر گونه مشکل به موقع می تواند به محافظت از بینایی شما و جلوگیری از کاهش بینایی کمک کند.

۴_ مطالعه نکردن در تاریکی، زیرا سبب تضعیف عضلات چشم شده و موجب کاهش قدرت دید افراد می‌شود.

۵_ در صورت ابتلا به بیماری‌ های زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت حتماً باید جهت درمان راهکارهای مناسب انجام گردد تا روی دید افراد تاثیر منفی نداشته باشد.

۶_ به کارگیری عینک‌های محافظ در زمان کار کردن با موبایل و کامپیوتر به خصوص اگر فریم عینک سبک باشد باعث میشود تایم بیشتری بتوانید عینک را روی چشمتان نگه دارید بدون اینکه احساس خستگی کنید.

چکاپ چشمی و به ناخییر انداختن پیر چشمی
به تاخییر انداختن پیری چشم با چکاپ مرتب

نتیجه‌ گیری

در مطالب بالا دلایل، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری از عارضه پیری چشم را خواندید، شاید این عارضه خطرناک نباشد، اما نباید هرگز نسبت به آن کم توجه باشید. چون با افزایش سن این عارضه شدیدتر شده و حتی در برخی مواقع موجب مختل شدن دید افراد به صورت کلی می‌شود.

بنابراین اگر علائم پیری چشم را داشتید حتماً به چشم پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان شوید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x