انتخاب فریم عینک برای بسیاری از افراد چالش بسیار بزرگی به حساب میآید. بعد از این که عیوب انکساری چشمانتان را تعیین کردید، چشم پزشک نسخه مناسب مشکل چشمانتان را تجویز میکند.
در واقع این نسخه میزان دقیقی از قدرت مورد نیاز برای اصلاح نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم دید شما را نشان میدهد.
فریم مهمترین بخش در عینک است که با توجه به شکل کلی صورت و سلیقه خودتات میتوانید آن را انتخاب کنید.
برای ساخت فریم عینک موادی که استفاده میشود باید ویژگیهایی همچون قابلیت تغییر شکل در مقابل فشار، استحکام، سبک بودن، شکل پذیری، مقاومت بالا در برابر عوامل شیمیایی و فیزیکی را داشته باشد.
همچنین انواع فریمهای عینک از مواد بیخطر با اثرات آلرژی زایی کم ساخته میشوند. بسیاری از افراد به نیکل موجود در آلیاژ فریمها حساسیت دارند.
بنابراین برای ساخت فریم عینک باید از موادی ساخته شود که بادوام باشد. همچنین فریم باید لنز را ثابت سرجایش نگه دارد و لنز در قاب چرخش نداشته باشد. در این مقاله انواع فریم عینک و مراحل ساخت آنها را به شما خواهیم گفت.
یک فریم عینک خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
قبل از آن که فریم عینکتان را انتخاب کنید، باید آن را از نظر استحکام و نحوه قرار گرفتن آن بر روی صورت بررسی کنید. در واقع این محصول باید ویژگیهایی را داشته باشد که در ادامه آنها را بیان میکنیم:
- فریم باید در مقابل فشار و ضربه مقاومت بالایی داشته باشد.
- این محصول باید سبک باشد.
- فریم باید به گونهای طراحی شود که در فاصله مناسبی از صورت قرار بگیرد. در واقع ساختار فریم باید به گونهای باشد که باعث آزار در نواحی تماس در صورت یا پشت گوش شما نشود.
فریمهای عینک به چند دسته تقسیم میشوند؟
در حالت کلی فریمها به سه دسته مختلف تقسیمبندی میشوند که در ادامه آنها را معرفی میکنیم:
قاب با حلقه کامل
این نوع از فریمها که جزو بادوامترین انواع این محصول به حساب میآیند، به طور کامل دور لنز را میگیرند. از فریم مدل حلقه کامل معمولا برای لنزهای ضخیم استفاده میشود.
فریم عینک با حلقه نیمه
این نوع از فریمها قسمت بالایی یا قسمت پایینی لنز را پوشش میدهند. این نوع فریم بر خلاف سبکی و راحت بودنشان، در معرض ترک و آسیب زیادی قرار دارند.
از این مدل فریمها معمولا برای افرادی که احتیاج به اصلاح نزدیک بینی دارند ولی نیازی به اصلاح دید دور ندارند، استفاده میشود. طراحی و ساخت فریم عینک با حلقه نیمه به گونهای است که نسبت به محل عادی عینک در قسمت پایینتری قرار میگیرند.
این حالت به فرد کمک میکند تا برای دور از قسمت بالای عینک نگاه کند. البته بعضی از فریمهای نیمه فقط در قسمت بالای لنز قرار میگیرند و در نیمه پایین وجود ندارند. این نوع از فریمها در افرادی که نیاز به تصحیح دید دور دارند ولی در فواصل نزدیک بهتر است عینک نداشته باشند مناسبتر است.
فریم عینک بدون حلقه
این سبک از فریمها حداکثر میزان دید را برای فرد به وجود میآورند ولی نسبت به دیگر انواع این محصول ظریفتر هستند.
فریم عینک از چه جنسی ساخته میشود؟
برای ساخت فریم عینک از ماده استات استفاده میشود. اما در حالت کلی با توجه به سلیقه و البته نیازتان باید جنس مناسبی از این محصول را انتخاب کنید.
مثلا برای عینکهای طبی، فریم شما باید بادوام و در این حال سبک باشد. همچنین اگر آلرژی پوستی دارید، توصیه میکنیم از فریمهای ساخته شده با مواد ضد حساسیت همچون تیتانیوم و استیل ضد زنگ استفاده کنید.
البته برخی تولید کنندگان این محصول را از مواد پلاستیکی با خاصیت ضد حساسیت همچون استات سلولز پروپیونات تولید میکنند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که اولین بار در اواخر دهه 1940 میلادی فریمهای پلاستیکی تولید و روانه بازار شدند.
این نوع از فریمها به خاطر خشکی زیاد، بسیار شکننده بودند. اما امروزه ترکیبات فریمهای پلاستیکی به گونهای است که هم دوام بالایی دارند و هم این که نسبت به دیگر فریمها سبکتر هستند.
از جمله فلزاتی که در ساخت فریم عینک استفاده میشود، میتوانیم به مونل، تیتانیوم، بتاتیتانیوم، بریلیوم، استیل ضد زنگ و آلومینیوم اشاره کنیم.
فلزاتی که برای طراحی و ساخت فریم عینکاستفاده میشود، خاصیت چکش خواری و انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند. استحکام بالا، مقاومت در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی، ضدآلرژی بودن از جمله مهمترین ویژگیهای این فلزات است.
مواد غیرمرسوم برای ساخت فریم عینک طبی
برخی از تولید کنندگان برای ساخت فریم عینک از طلا به عنوان ماده اولیه اصلی استفاده میکنند. در تولید فریمهای طلا از روکشی بر روی فریم پلاستیکی استفاده میشود تا شبیه به جواهر دیده شوند.
البته مواد غیرمرسوم و عجیب دیگری نیز در ساخت فریم به کار برده میشوند تا خاصتر باشند. چوب، استخوان یا شاخ بوفالو از جمله این مواد هستند که برای تولید دستی این محصول استفاده میشوند.
این دسته از فریمها علاوه بر ظاهر منحصر به فردشان، قیمت بسیار بالایی نیز دارند. چرم، پارچه مخمل و انواع سنگهای زینتی نیز از جمله متریالهایی هستند که برای تولید فریمهای سفارشی به کار برده میشوند.
فریم عینک طبی چگونه ساخته میشود؟
فریم عینکهای طبی معمولا از ماده استات ساخته میشوند که یک ماده بسیار سبک و بادوام است. این ماده طبیعی پرکاربرد از فیبرهای دانههای کتان یا چوب استخراج میشود.
سلولز استات را در ابتدا خالص سازی میکنند و آن را با اسید استیک آماده سازی مینمایند. مادهای که به دست میآید استات سلولزی نام دارد که به راحتی قابلیت تغییر شکل و رنگ آمیزی دارد.
این ماده به خاطر قابلیتی که به دست میآورد، ماده اولیه بسیار مناسبی برای تولید فریم است.
ماده استات در مقایسه با فریمهای پلاستیکی استاندارد آکریلیک و پلیکربنات، استحکام بیشتر، سبکتر و منعطفتر است.
علاوه بر این از فریمهای استات برای عینکهای آفتابی در شکلها، رنگها و بافتهای متنوع استفاده میشود. نکته جالب در ساخت فریم عینک و متریال استات این است که رنگ به داخل این ماده نفوذ میکند. یعنی خود فریم رنگی است، به جای این که نیاز باشد آن را رنگ کنند.
جمعبندی
در این مقاله از پاکدید در مورد انواع فریمهای عینک و مراحل ساخت فریم عینک صحبت کردیم. گفتیم شما با توجه به شکل صورت و سلیقهتان میتوانید مناسبترین نوع این محصول را انتخاب کنید.
همچنین به خاطر داشه باشید جنس لوازم جانبی عینک، مانند جلد عینک مناسب نیز برای محافظت از فریم عینک بسیار اهمیت دارد.
مواد اولیه ساخت فریم عینک ممکن است فلز، پلاستیک، چوب یا حتی استخوان و شاخ بوفالو باشد. در این مقاله مرسومترین مواد اولیه در ساخت فریم عینک را به شما گفتیم. اگر در مورد خرید فریم عینک و انتخاب آن سوالی داشتید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.