021-65162238 - 09127679950

تولید کننده انواع لوازم جانبی عینک (اسپری ، جلد ، بند ، دستمال ،هارد و ... )

ارتباط رنگ چشم و سلامتی

رنگ چشم وسلامتی

ارتباط رنگ چشم و سلامتی یک مسئله علمی و پذیرفته شده است به این معنا که افراد صاحب نظر و متخصص در این زمینه، معتقدند که بروز برخی از بیماری ها ممکن است بارنگ چشم و سلامتی افراد در ارتباط باشد.

به عبارت دیگر قسمت رنگی چشم یا عنبیه که در افراد مختلف به رنگ های آبی، سبز، قهوه ای و خاکستری با طیف های تیره و روشن مشاهده می شود می تواند در بروز بیماری های نادر در افراد موثر باشد و باعث تسریع در ابتلای آنها به این بیماری ‌ها شود.

تحقیقات و بررسی ها نشان می دهد که هرچه رنگ چشم تیره تر باشد احتمال بروز این بیماری ها در افراد با رنگ تیره ضعیف تر است و هرچه رنگ چشم روشن تر باشد احتمال بروز برخی از بیماری ها مثل ماکو لا ( نوعی بیماری چشمی)، ملانوم ( سرطان پوستی)، آندومتریوز(نوعی بیماری رحمی در بانوان)، دیابت و غیره بیشتر می شود.

ارتباط رنگ چشم و سلامتی با خطر ابتلا به برخی از بیماری ها

 ارتباط رنگ چشم و بعضی بیماری ها
ارتباط رنگ چشم و سلامتی

همانطور که گفته شد ارتباط رنگ چشم و سلامتی با خطر ابتدا به برخی از بیماری ها روشن شده است و محققان معتقدند رنگ چشم می تواند در ابتلا به برخی از بیماری ها موثر باشد.

معمولاً رنگ چشم افراد به ۴ رنگ اصلی و کلی سبز، آبی، خاکستری و قهوه ای تقسیم می شود که هر کدام از این رنگ ها می تواند در طیف های مختلف روشن و تیره قرار بگیرد.

غالبا قسمت رنگی چشم هرکس بخش عنبیه را شامل می شود، چون در الیاف آن رنگدانه هایی برای محافظت از چشم در مقابل تغییرات نور قرار دارد.

و همچنین بیشتر رنگدانه های عنبیه در قسمت عقب آن قرار دارند و در قسمت جلوی عنبیه رنگدانه های کمتری وجود دارد به همین دلیل قسمت جلو آن شفاف تر و بی رنگ تر است.

لازم به ذکر است رنگ چشم و سلامتی ارتباط مستقیمی با هم دارند چرا که هرچه عنبیه چشم یک نفر پررنگ تر باشد از شرایط بهتری برای جذب اشعه های مضر نور خورشید به خصوص اشعه ماوراء بنفش آن برخوردار است و می‌تواند از نفوذ اشعه ‌های مضر خورشید به داخل چشم و بدن در زمانی که شدت نور زیاد است جلوگیری کند.

هرچند تیره بودن عنبیه چشم باعث جلوگیری از عارضه ‌های چشمی و پوستی می ‌شود اما افرادی که دارای چشم روشن هستند می ‌توانند برای محافظت از چشم خود از عینک ‌های آفتابی با فریم عینک مناسب با فرم صورت خود را استفاده کنند تا تشعشعات نور خورشید کنترل شده و به چشم و پوست آنها آسیب وارد نشود.

به گفته سایت:eye-health

in a loud environment, brown-eyed people have less hearing loss than people whose eyes have a blue hue. It’s believed to be because brown-eyed folks have more melanin (the pigment that gives your skin, hair, and eyes their color) in their eyes and ears. That gives them a bit more protection when noise levels go up.

 در محیط‌های پر سر و صدا، افراد با چشم قهوه‌ای نسبت به افرادی که رنگ چشم‌هایشان آبی است، کاهش شنوایی کمتری دارند. اعتقاد بر این است که به این دلیل است که افراد چشم قهوه ای ملانین بیشتری (رنگدانه ای که رنگ پوست، مو و چشم شما را رنگ می دهد) در چشم و گوش خود دارند. هنگامی که سطح نویز بالا می رود، محافظت کمی از آنها می دهد.

تفاوت عملکرد رنگدانه های تیره و روشن در چشم

معمولا رنگ چشم در افراد مختلف به دلیل شرایط رنگدانه های موجود در عنبیه متفاوت است که طیف متغیری از رنگ های سبز، آبی، خاکستری و قهوه ای را در بر می گیرد.

با توجه به شرایط رنگدانه های عنبیه هر کدام از این چهار رنگ می تواند در طیف های متفاوت روشن یا تیره در افراد مختلف قابل مشاهده باشد. تیره یا روشن بودن رنگ عنبیه می تواند در بروز برخی از بیماری های چشمی و پوستی موثر باشد.

به عبارت دیگر تیره بودن رنگدانه موجود در عنبیه باعث جذب بیشتر اشعه ماوراء بنفش نور خورشید و جلوگیری از رسیدن آن به داخل چشم یا انتقال به بافت های بدن می شود که این امر در جلوگیری از بروز برخی از بیماری  پوستی و چشمی موثر است.

بنابراین کسانی که دارای چشم‌ های تیره هستند از ایمنی بهتری در مقابل اشعه‌ های مضر خورشید به خصوص اشعه ماوراء بنفش برخوردار هستند و کسانی که دارای این ویژگی نیستند یا چشم ‌های آنها روشن است بهتر است برای ایمن کردن خود در مقابل اشعه‌های مضر خورشید و جلوگیری از بروز بیماری ‌های چشمی یا پوستی از عینک ‌های آفتابی با کیفیت همراه با بند عینک مناسب استفاده کنند

رنگ چشم مزایا (به دلیل رنگدانه تیره) معایب (به دلیل رنگدانه روشن) بیماری های مرتبط
قهوه ای تیره، سیاه جذب بهتر اشعه UV، کاهش خطر ملانوم و ماکولا
سبز، آبی، خاکستری روشن کاهش خطر ویتیلیگو جذب کمتر اشعه UV، افزایش خطر ملانوم و ماکولا ویتیلیگو

داشتن چشم تیره، فرد را در مقابل چه بیماری هایی مقاوم و ایمن می کند؟

رنگ چشم تیره و سلامتی
رنگ چشم و سلامتی

از  ارتباط رنگ چشم و سلامتی  میتوان گفت داشتن چشم هایی با رنگدانه های تیره این مزیت را دارد که بهتر اشعه های مضر یا ماوراء بنفش خورشید را جذب کرده و از رسیدن آن ها به داخل چشم و بافت های داخلی بدن جلوگیری می کند.

جذب اشعه ماوراء بنفش خورشید به وسیله رنگدانه های موجود در عنبیه چشم از بروز برخی از بیماری ها مثل ابتلا به ملانوم جلوگیری می کند.

لازم به ذکر است که ملانوم نوعی بیماری پوستی با منشا سلول های ملانین دار است که در شرایط حاد می تواند به سرطان پوستی هم تبدیل شود.

معمولاً تابش نور شدید و طولانی مدت خورشید در بروز این بیماری موثر است و عنبیه های تیره رنگ از شرایط بهتری در کاهش اشعه های نور خورشید برخوردار هستند و می توانند تاثیر و نفوذ این اشعه ها به داخل چشم برای بروز این نوع بیماری را محدود کنند.

از دیگر بیماری هایی که  با رنگ چشم و سلامتی مرتبط است  بیماری چشمی ماکولا است. بیماری ماکولا در اثر ورود اشعه ماوراء بنفش خورشید به داخل چشم ایجاد می شود و اگر فردی به مدت طولانی در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرد و چشمانی روشن داشته باشد ممکن است در مقابل این بیماری آسیب پذیر تر باشد.

معمولا در اثر بیماری ماکولا سلول های چشم تخریب شده و دچار آسیب می شوند. اما چشم افرادی که عنبیه آنها دارای رنگدانه های تیره است کمتر در مقابل اشعه ماوراء بنفش نور خورشید آسیب پذیر هستند چون این اشعه ها به وسیله رنگدانه های تیره چشم جذب شده و از ورود آنها به بافت داخلی چشم و بدن جلوگیری می ‌شود.

داشتن چشم روشن فرد را در مقابل چه بیماری هایی مقاوم می کند؟

ارتباط رنگ چشم روشن با سلامتی
رنگ چشم و سلامتی

هرچند تیره بودن رنگ چشم و سلامتی باهم مرتبط هستند و عنبیه چشم تیره در کنترل اشعه ماوراء بنفش خورشید موثر است و می تواند بدن صاحب چشم با این نوع رنگدانه را در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت کند.اما روشن بودن رنگدانه عنبیه چشم نیز در کاهش و کنترل برخی از بیماری ها مثل ویتیلیگو موثر است.

ویتیلیگو، بیماری پیسی یا برص نوعی اختلال رنگدانه ای در چشم است که در آن سلول های رنگدانه ساز یا ملانوسیت ها تخریب شده بر روی بدن فرد مبتلا لکه های سفید پوستی ایجاد می شود.

معمولا موهایی که در ناحیه ابتلا به پیسی رشد می کند نیز به رنگ سفید در می آیند که این مسئله شرایط ظاهری فرد مبتلا را بغرنج ‌تر می ‌کند.

لازم به ذکر است که این نوع عارضه نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سلول های ایمنی بدن به سلول های تولید کننده رنگدانه حمله کرده و آنها را از بین می برند به شکلی که رنگدانه های موجود در بدن کاهش پیدا کرده و ممکن است فرد مبتلا به پیسی در معرض ابتلا به بیماری های دیگر مثل عارضه لوپوس، دیابت نوع یک و تیروئید نیز قرار گیرد.

معمولاً افراد دارای چشم های روشن مثل رنگ سبز، آبی و خاکستری در طیف های مختلف کمتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند چون تولید رنگدانه در بدن این افراد کمتر است و سلول های رنگدانه ساز کم کار تر هستند.

بنابراین افرادی که دارای چشم های روشن باشند در مقابل ابتلا به بیماری ویتیلیگو یا پیسی مقاوم تر هستند و کمتر به این عارضه مبتلا می ‌شوند.

سخن پایانی

ارتباط رنگ چشم و سلامتی یک مسئله علمی و پذیرفته شده است به عبارت دیگر رنگ چشم و رنگدانه های موجود در عنبیه می تواند در بروز و ظهور برخی از بیماری های پوستی و چشمی یا جلوگیری از ایجاد آنها موثر باشد.

به طور کلی رنگ بندی چشم انسان ها به چهار گروه اصلی رنگ سبز، قهوه ای، آبی، خاکستری تقسیم می شود که هر یک از این رنگ ها دارای طیف های مختلف تیره و روشن هستند.

معمولاً رنگدانه موجود در چشم عاملی موثر در کنترل اشعه های مضر مختلف نور خورشید به خصوص اشعه ماوراء بنفش است.

تحقیقات نشان داده است که رنگ چشم و سلامتی ارتباط مستقیمی با هم دارند و  تیره بودن رنگ چشم در جذب اشعه های مضر نور خورشید به خصوص اشعه ماوراء بنفش موثر است و می تواند از نفوذ این اشعه به داخل چشم و بافت های بدن جلوگیری کند.

بنابراین کسانی که دارای چشم ‌های روشن هستند برای جلوگیری از ورود اشعه‌های مضر خورشید باید از عینک‌ های دودی با کیفیت مناسب استفاده کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x