یکی از بهترین راهها برای برطرف کردن مشکلات بینایی انسان استفاده از عینک است. این عینکها توسط متخصصان چشم پزشکی برای مشکل چشم شما تجویز شده تا مشکلات بینایی شما بر طرف شود.
بسیاری از افراد با افزایش سن، ابتلا به برخی بیماریهای داخلی، مراقبت نکردن از چشم و… دچار مشکلات بینایی مانند کم بینی، دو بینی، دور بینی، نزدیک بینی و… میشوند. پزشکان برای برطرف کردن این مشکلات برای این افراد عینکهای طبی تجویز کرده تا دید عادی داشته باشند.
در برخی موارد افرادی که تازه عینک میزنند تاری دید با عینک دارند یا دچار مشکلاتی مانند چشم درد یا سر درد میشوند. یکی از این مشکلات که ممکن است روزهای اول استفاده از عینک جدید تاری دید به وجود بیارد.
ما امروز در این مقاله میخواهیم به این سوال که چرا با عینک جدید تار می بینم؟ پاسخ دهیم. اگر شما یا عزیزانتان دچار این مشکل هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چرا با عینک جدید تار میبینم؟
به طور کلی عینکها برای اصلاح عیوب انکسار چشم مورد استفاده قرار میگیرند. عیوب انکسار چشم به دلیل خطا در شکست نور هنگام ورود به چشم رخ میدهد. این عیوب شامل ضعیفیهایی شامل عیوپی یا نزدیکبینی، هیپروپی یا دوربینی و آستیگماتیسم میشود.
برای رفع این عیب یابد از عینکهایی با عدسی مخصوص خودشان استفاده کرد. وظیفه این عدسیها کانونی کردن نور وارد شده به چشم در ماکولا یا لکه زرد شبکیه است.
کانونی کردن نور باعث ایجاد تصویر دقیقتر در شبکیه چشم میشود و فرد دید بهتر و واضحتری پیدا میکند. اما همیشه این فرآیند به این سادگی انجام نمیشود و در برخی موارد مغز به سادگی این تغییرات را نمیپذیرد.
به نقل از سایت alensa.com :
So, you’ve just gotten your hands on a new pair of glasses. Of course, you’re excited to try them. You put them on and… oh, no… your vision is kind of blurry. Is something wrong with your new spectacles? These glasses are supposed to help you see better, so why is your vision not sharp? Why do you feel a bit dizzy? Why is it that you can’t focus well and your eyes hurt a bit? We’re here to tell you about an
important fact that people with new glasses often don’t realise: the adjustment period! Whether you’ve never worn glasses before, or you’ve just switched to a new pair, or your prescription has changed, you will always need to get used to your new glasses. You know how you have to break in new shoes? Well, things aren’t any different for new glasses! Let us explain what could be going on and how you should approach the situation.
بنابراین، شما به تازگی یک عینک جدید را به دست آورده اید. البته، شما هیجان زده هستید که آنها را امتحان کنید. آنها را می پوشی و… اوه، نه… دیدت به نوعی تار است. آیا در عینک جدید شما مشکلی وجود دارد؟ این عینک قرار است به شما کمک کند بهتر ببینید، پس چرا دید شما تیز نیست؟ چرا کمی سرگیجه دارید؟
چرا نمی توانید خوب تمرکز کنید و چشمانتان کمی درد می کند؟ ما اینجا هستیم تا در مورد یک واقعیت مهم به شما بگوییم که افراد با عینک جدید اغلب متوجه نمی شوند: دوره سازگاری! چه قبلاً هرگز از عینک استفاده نکرده باشید،
چه به تازگی به یک عینک جدید تغییر داده باشید یا نسخه شما تغییر کرده باشد، همیشه باید به عینک جدید خود عادت کنید. آیا می دانید چگونه باید کفش های نو را بپوشید؟ خوب، همه چیز برای عینک جدید فرقی نمی کند! اجازه دهید توضیح دهیم که چه چیزی ممکن است اتفاق بیفتد و چگونه باید به موقعیت نزدیک شوید.

بسیاری از افراد تصور میکنند که انسان توسط چشم میبیند، اما این یک تصور غلط است. چشمها تنها گیرنده تصویر هستند و کار ارسال پیامهای بینایی به مغز را انجام میدهند. این مسئله به این معنا است که انسانها توسط مغزشان میبینند و درک میکنند.
پس برای دید بهتر با عینک باید هم چشم عادت کند هم مغز به پذیرش و سازگاری برسد. به طوری کلی تاری دیدبا عینک جدید ۲ دلیل دارد.
دلیل اول این است که مغز و چشم انسان به شرایط جدید عادت نکرده و در دوره عادت پذیری قرار دارید. در چنین شرایطی شما باید به صورت مرتب از عینک استفاده کنید تا سازگاری ایجاد شود. این دوره در افراد مختلف متفاوت است و در برخی از افراد ۲ روز زمان نیست و در برخی دیگر این سازگاری چند هفته زمان میبرد.
تغییر در روشنایی، رنگ، وضوح، کنتراست، عمق اشیا و… مواردی است که ایجاد شده و چشم و مغز باید این تغییرات را بپذیرد.
دلیل دوم تجویز اشتباه پزشک معالج میباشد. در برخی موارد دیده شده که متخصصان چشم پزشکی در تجویز یا ساخت عینک دچار اشتباه شدهاند.
این اشتباه ممکن است که منجر به تاری دید با عینک شود. در چنین شرایطی تاری دید با عینک واضح نبوده و قرار نیست که دید شما بعد گذشت مدتی واضح شود. برای رفع این نوع تاری دید باید به پزشک معالج مراجعه کرده تا مشکل ایجاد شده را برطرف کند.
دلایل تاری دید با عینک جدید
تاری دید با عینک میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در برخی موارد این دلایل به خاطر مشکلات ساختاری عینک است و موارد دیگر رفتار اشتباه انسان دلیل این تاری دید میباشد.
به طور کلی دلیل تاری دید با عینک هرچه که باشد بسیار آزار دهنده است. ما در ادامه این مقاله میخواهیم دلایل اصلی تاری دید انسان را بررسی کنیم. شما با دانستن این دلایل میتوانید تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کنید.
دلایل اصلی تاری دید با عینک جدید
استفاده اولین بار از عینک
در بسیاری از موارد مخصوصا در نمرات متوسط و بالا زمانی که شما برای اولین بار از عینک استفاده میکنید دچار تاری دیدبا عینک میشوید. جدا از این که سیستم بینایی شما برای دید مناسب از پشت عدسی نیاز به زمان دارد، اپتومتریست هم ممکن است نمره عینک شما را کمتر از نمره واقعی تجویز کند.
زیرا چشم ک مغز شما نمیتواند برای اولین تجربه به راحتی تمام نمره را بپذیرد. افرادی که قبلا از عینک استفاده کردهاند با عینک جدید به سرعت سازگار میشوند.
زیرا چشم و مغزشان یک بار این پذیرش داشته و دیدن از پشت عینک را قبول کرده است. به همین دلیل است توصیه میشود که اگر قبلا از عینک استفاده کردهاید حتما به اپتومتریست خود اطلاع دهید.
نکته دیگری که میتواند دوره سازگاری را تا حدی طولانی کند، افزایش سن است. به طور کلی عادت پذیری در سنین بالا نیاز به زمان بیشتری دارد. اگر در سن بالا میخواهید برای اولین بار از عینک طبی استفاده کنید، باید صبر بیشتری داشته باشید.

استفاده اشتباه از عینک
یکی دیگر از دلایل که میتواند منجر به تاری دید با عینک شود، استفاده اشتباه از عینک مخصوصا در سنین بالای ۴۰ سال است. در این سنین بسیاری از افراد دچار مشکل دور بینی یا نزدیک بینی میشوند.
حال زمانی که بدون آموزش درست از عینک استفاده میکنند مشکلاتی به وجود میآید. به طور مثال فرض کنید یک بیمار مشکل دور بینی دارد و برای دید از فاصله نزدیک نیاز به عینک ندارد. ولی به دلیل نداشتن اطلاعات و آموزش ندیدن همیشه از عینک استفاده میکند.
این فرد هنگام دیدن از فاصله دور یا رانندگی و… دید مناسبی دارد اما هنگام دید از فاصله نزدیک مثل مطالعه کردن و… دچار تاری دید میشود. زیرا سیستم بینایی شخص به پذیرش استفاده از عینک برای دیدن اجسام نزدیک نرسیده است. به همین دلیل توصیه میشود که نسبت به عینک خودتان کاملا آگاه باشید.
با آگاهی کامل میتوانید فقط در زمان نیاز و فواصل مناسب از عینک استفاده کنید. اپتومتریست در فیت عینک به شما آموزش میدهد که در چه مواقع و فواصلی از عینک استفاده کنید.
کثیف بودن عینک
یکی از شایعترین و مهمترین دلیل سردرد وچشم درد ادما که اکثرا بهش توجه نمی کنند کثیف بود عینک است، که باعث تاری دید با عینک می شود ،برای حل این مشکل نیاز است یک اسپری عینک به همراه دستمال عینک تهیه کنیم تا وقتی شیشه آن گرد و غبار می گیرد به سرعت و آسانی انهارا تمیز کنید.
تغییر فریم
شاید جالب باشد بدانید که یکی از دلایل تاری دید با عینک جدید، تغییر شکل، بیس، مدل و… عینک است. معمولا افرادی که تاری دید با عینک جدید دارند از سرگیجه، سردرد و تاری دید شکایت میکنند.
در برخی موارد هنگام بررسی اولیه مشخص میشود که دلیل این ناراحتیها تغییر فریم عینک است. به طور مثال عینک قبلی فرد فریم بدون دور یا نیم دور داشته است. اما در عینک جدید از فریمهای کائوچو استیت یا فریم دیوارهای ضخیم استفاده شده است.
در چنین شرایطی یک حالهای در میدان دید شخص ایجاد میشود که باعث ناراحتی و تاری دید با عینک میشود. انحنا یا بیس فریم دوره سازگاری فردی که مشکلات آستیگماتیسم یا ضعیفی با نمرات بالا را دارد را طولانیتر میکند.
به همین دلیل توصیه میشود در نمرات بالا یا هنگام ابتلا به مشکلات آستیگماتیسم شکل فریم عینک جدید را تغییر نداده و از فریم با بیس بالا استفاده نکنید.

توجیه نشدن در خصوص تجویز پزشک
در برخی موارد که نمره چشم شما بالاست و برای اولین بار میخواهید از عینک استفاده کنید، یا نمره عینک جدید تغییرات زیادی نسبت به عینک قبلی دارد، مشکلاتی مانند تاری دید با عینک ایجاد میشود.
این مشکل به این دلیل است که پزشک معالج برای کاهش مدت زمان عادت پذیری، تجویز عینک را کمتر از نمره واقعی چشم انجام میدهد. در حالت ایدهآل عینک باید راحتی و دید واضح را همزمان به فرد ارائه دهد.
ولی اگر نمره چشم شما بالا باشد یا تغییرات زیادی نسبت به نمره قبلی داشته باشد، باید کمی صبر کنید و در چند مرحله نمره کامل تجویز شود. ابتدا شما باید از عینک با نمره کمتر استفاده کنید تا سیستم بینایی شما با عینک سازگار شود. سپس در مرحله بعد عینک با نمره بالاتر برای شما تجویز شود.
کم و زیاد شدن ضعیفی چشم
یکی از مهمترین دلایل تاری دید با عینک هنگام استفاده از عینک جدید تغییرات نمره چشم است. در برخی موارد حتی تغییرات جزئی در نمره چشم یا تغییر در محور نمره آستیگمات چشم باعث بروز مشکلاتی مانند سردرد و تاری دید با عینک میشود.
اگر عینک جدید شما نسبت به عینک قبلی تغییر نمره داشته باشد، حتما در روزهای اولیه دچار سردرد و تاری دید میشوید. حتی در برخی موارد فرد احساس میکند که با عینک قبلی دید واضحتر و بهتری داشته است.
به همین دلیل دچار شک نسبت عینک و تجویز پزشک میشود. برای جلوگیری از این مشکل همواره توصیه میشود هنگام تغییر عینک از اپتومتر یا چشم پزشک توضیح بخواهید تا در مورد تغییر نمره عینک توضیح دهد.
سخن پایانی
تاری دید با عینک،یک مشکل رایج است،اما شما می توانید با رعایت کردن برخی نکات به بهبود یافتن تاری دیدتان کمک کنید، برای رفع تاری دید از مقاله ی ما می توانیدکمک بگیرید و برای خرید عمده لوازم جانبی عینک از سایت ما دیدن کنید تا خرید آسان و مقرون به صرفه داشته باشید.